СОЦІАЛЬНА РОБОТА У СФЕРІ БЕЗПЕКИ НАСЕЛЕННЯ - Максимовська, Наталія; Поляничко, Анжела; Логовський, Ігор; Ващук, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
В умовах повномасштабного вторгнення в Україну актуалізується надання оперативної соціальної допомоги населенню, що зумовлює наукове обґрунтування безпекового напряму в сучасній соціальній роботі. Особлива увага приділяється надзвичайним ситуаціям, в яких соціальна робота має оперативно реагувати, виробляти технології соціального супроводу. Теорія і практика соціальної роботи в сфері безпеки населення зумовлює необхідність підготовки фахівця, який забезпечить ефективну соціальну підтримку та захист в умовах сучасних небезпек та загроз.