СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ КОМПОНЕНТ У ПІДГОТОВЦІ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ - Лозинський, Олег (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
30% компетентностей здобувачів вищої освіти (визначених стандартом за спеціальністю 231 «Соціальна робота») можливо формувати в процесі вивчення соціально-психологічних навчальних дисциплін. У статті: проаналізовано соціально-психологічні навчальні пропозиції українських ЗВО за спеціальністю 231; виявлено, що в ЗВО немає єдиної стратегії щодо місця соціально-психологічних навчальних курсів для підготовки фахівців; запропонувати структуру навчальних дисциплін соціально-психологічної тематики для цієї спеціальності, дотримуючись принципів системності, послідовності навчального процесу.