ЗАСТОСУВАННЯ ЯКІСНИХ МЕТОДІВ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ТРАВМАТИЧНОГО ДОСВІДУ МАРІУПОЛЬСЬКИХ СТУДЕНТІВ-ВОЛОНТЕРІВ ПІД ЧАС ВІЙНИ - Ташкінова, Оксана (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті проаналізовано досвід застосування якісних методів соціологічного дослідження для вивчення соціально-значущих практик соціальної роботи та волонтерства в складних екстремальних ситуаціях (на прикладі травматичного досвіду маріупольських студентівволонтерів під час війни). В основі статті покладено матеріали е-щоденників, поданих для участі у конкурсі «Волонтерське серце Маріуполя». Конкурс проводився у січні 2023 року серед студентів маріупольських закладів вищої освіти (тимчасово переміщених ЗВО). Волонтерство розглянуто як вид соціально-значущої діяльності та засіб реагування особистості на перебування в екстремальній ситуації.