ІНФОРМАЦІЙНО-ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ДІТЯМ ТА МОЛОДІ У ВІДДАЛЕНОМУ ДОСТУПІ - Петренко, Сергій (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
Наукова робота присвячена дослідженню стану інформаційно-цифрових технологій для надання соціально-психологічної допомоги дітям та молоді у віддаленому доступі. Мета статті – виявити соціально-психологічний потенціал інформаційно-комунікаційних технологій щодо підтримки дітей та молоді у віддаленому режимі, визначити наявні ресурси для соціальних педагогів, психологів, батьків тощо. Досліджено, що новим викликом і водночас життєвою необхідністю є процеси цифровізації усіх сфер життєдіяльності, в тому числі соціально-психологічної сфери. Описано складові соціально-психологічної допомоги. З’ясовано, що під час воєнного стану дистанційні школи надають безоплатний доступ до навчання; командою Міністерства освіти і науки України підготовлено перелік шкіл і організацій, які можуть допомогти дітям дітям та молоді у віддаленому доступі