НОРМАТИВНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ЩОДО ІНКЛЮЗІЇ ЗОВНІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ З УКРАЇНИ ШКОЛЯРІВ - Панченко, Роман (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті розглянуто важливість інклюзії та соціального захисту дітей, які втекли з України до ЄС через повномасштабне вторгнення росії в Україну. У статті висвітлено нормативне регулювання та ініціативи ЄС з метою забезпечити цій групі дітей доступ до освіти та психосоціальної підтримки. Дослідженням наголошено на важливості включення цих дітей у нове соціокультурне середовище та підтримку їхнього зв’язку з українською культурою та мовою. Автором проаналізовано міжнародні стандарти, спрямовані на забезпечення якісної освіти для переміщених дітей з України.