СТРАТЕГІЯ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ ІНКЛЮЗИВНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ - Кравченко, Оксана (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті здійснено аналіз Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 р. № 372-р) на предмет можливостей розвитку інклюзивного туризму. Узагальнено діяльність Асоціації інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму, а також Центру соціальноосвітньої інтеграції та інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму «Без бар’єрів» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.