СОЦІАЛЬНА РОБОТА З ПРОБЛЕМНИМИ СІМ’ЯМИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ - Гайдамашко, Ірина; Полєхіна, Вікторія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті розкрито особливості соціальної роботи з проблемними сім’ями, виходячи із реалій сьогодення. Для розкриття мети дослідження використано методи теоретичного аналізу, опису, порівняння, систематизації та узагальнення. Автором статті розглянуто основні аспекти становлення проблемних сімей у суспільстві та висвітлено законодавчі засади соціального захисту таких цільових груп. За результатами проведеного дослідження визначено, що з метою покращення напрямків соціальної роботи з проблемними сім’ями в умовах сьогодення передбачено спрощення процесу надання соціальних послуг, а також посилену взаємодію фахівців соціального захисту з благодійними організаціями, благодійними фондами, об’єднаннями громадян та представниками соціально відповідальних компаній. У статті виявлено, що важливим напрямком соціальної роботи з проблемними сім’ями в умовах війни є соціальний супровід таких сімей