ВПЛИВ ЗМІ НА ФОРМУВАННЯ ЦІННІСНИХ ОРІЄНТИРІВ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ: ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДОМ ФОКУС-ГРУПИ - Невеля, Анастасія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті розкривається процес і результати дослідження впливу ЗМІ на формування ціннісних орієнтирів майбутніх соціальних працівників методом фокус-групи. Зазначено, що вивчення сучасного стану впливу ЗМІ на формування ціннісних орієнтирів майбутніх соціальних працівників необхідно для удосконалення професійної підготовки майбутніх соціальних працівників, а також для планування подальших досліджень у цьому напрямі. На основі проведеного дослідження виокремлено певні тенденції у думці майбутніх соціальних працівників щодо формування ціннісних орієнтирів під впливом мережевих ЗМІ, серед яких постійна залученість до мережевої комунікації, проведення значного часу у соціальних мережах через їхню доступність та наявність у них необхідної інформації щодо широких можливостей спілкування та проведення дозвілля.