ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ТУРИСТИЧНО-СПОРТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ - Каленіченко, Олексій; Дудник, Інна; Самойленко, Вадим (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті обґрунтовано актуальність формування готовності здобувачів вищої освіти до організації туристично-спортивної діяльності в закладах освіти. Метою дослідження є визначення змістових, методичних і практико-орієнтованих засад підготовки майбутніх фахівців до проведення туристичних заходів, спортивних походів, змагань та оздоровчо-рекреаційної роботи. Використано методи аналізу наукової літератури, узагальнення, систематизації та педагогічного моделювання. Визначено компоненти готовності здобувачів: мотиваційний, когнітивний, діяльнісний, організаційно-методичний і рефлексивний.