ПОДОЛАННЯ ТЕОРЕТИКО ПРАКТИЧНОГО РОЗРИВУ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ В УКРАЇНІ - Берегова, Галина; Момоток, Олена (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
Стаття присвячена подоланню теоретико-практичного розриву у професійній підготовці соціальних працівників в умовах війни в Україні, що полягає в адаптації освітніх програм з підготовки соціальних працівників до умов війни в Україні. Дослідження має на меті демонстрацію системного підходу до навчання, що охоплює теорію, практику інтервенції й підготовку до міжсекторальної координації. Методи дослідження поєднують огляд наукових і методичних публікацій, аналіз практик підготовки соціальних працівників. Результатом є рекомендації з адаптації освітньо-професійних програм підготовки соціальних працівників у воєнний час.