МІЖВІДОМЧА ТА МІЖСЕКТОРАЛЬНА ВЗАЄМОДІЯ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ У РОБОТІ З СІМ’ЯМИ ПІДЛІТКІВ ІЗ ДЕЛІНКВЕНТНОЮ ПОВЕДІНКОЮ: ПРОБЛЕМИ ТА НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ - Ісмагулова, Марія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
Актуальність дослідження зумовлена впливом тривалого воєнного контексту на соціально-демографічну ситуацію в Україні та зростанням кількості сімей, які потребують підтримки, зокрема тих, де виховуються підлітки з проявами делінквентної поведінки. Метою дослідження є обґрунтування особливостей міжвідомчої взаємодії фахівців у роботі з такими сім’ями. У роботі використано методи аналізу та узагальнення наукових джерел і нормативно-правових актів. Встановлено значення сімейного середовища як ключового чинника та визначено роль координації як умови ефективної підтримки.