ХОРЕОТЕРАПЕВТИЧНІ ПРАКТИКИ У РОБОТІ З ВРАЗЛИВИМИ ГРУПАМИ НАСЕЛЕННЯ: СОЦІАЛЬНИЙ АСПЕКТ - Повалій , Тетяна; Бойко, Ольга; Котенко, Олександр; Король, Сергій (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
Стаття присвячена дослідженню особливостей застосування хореотерапевтичних практик у роботі з вразливими групами населення як інструменту соціальної інтеграції та психосоціальної підтримки. Метою дослідження було висвітлити підходи до організації й проведення хореотерапевтичних сесій. У статті розглянуто етапи організації хореотерапевтичних занять, узагальнено наукові підходи до формування програм хореотерапевтичних сесій із врахуванням фізичних, психологічних, емоційних і соціальних потреб учасників, підкреслено значення адаптації занять до контексту вразливих груп.