СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ АДАПТАЦІЇ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ В УМОВАХ ВИМУШЕНОГО ПЕРЕМІЩЕННЯ - Підвальна, Юлія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті розкрито особливості соціально-психологічної адаптації людей похилого віку в умовах вимушеного переміщення. Проаналізовано вплив воєнних подій на психоемоційний стан, систему соціальних зв’язків та життєві стратегії старших осіб. Окреслено основні труднощі інтеграції в нове середовище та визначено напрями соціально-психологічної підтримки, спрямовані на збереження гідності, активності й психологічного благополуччя внутрішньо переміщених осіб похилого віку.