МОЛОДІЖНЕ КОНСУЛЬТУВАННЯ ЯК ЗАВДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ У СФЕРІ ЗАЙНЯТОСТІ - Коляда, Наталія; Коляда, Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті розкрито особливості молодіжного консультування як завдання соціальної роботи у сфері зайнятості молоді як соціально-демографічної групи населення та носія інтелектуального потенціалу країни. Узагальнено, що молодіжне консультування є важливим завданням соціальної роботи у сфері зайнятості молоді як соціально-демографічної групи населення та носія інтелектуального потенціалу країни, єдиного джерела поповнення трудових ресурсів. Подальшого вивчення потребує обґрунтування та реалізація ефективних форм активної політики зайнятості населення, з-поміж яких – надання консультаційних послуг у процесі пошуку прийнятної роботи, сприяння у працевлаштуванні молодих громадян, залучення молоді до громадських робіт, освоєння нею знань з техніки пошуку роботи.