НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦВНИКІВ ДО ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Дзиговський, Андрій (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті розглянуто навчально-методичне забезпечення підготовки майбутніх соціальних працівників до проєктної діяльності як важливу педагогічну умову формування їхньої професійної готовності. Обґрунтовано значення проєктної діяльності у структурі професійної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю «І10 Соціальна робота та консультування». Проаналізовано освітні компоненти навчального плану, що мають потенціал формування проєктної компетентності майбутніх соціальних працівників, та визначено їх роль у досягненні відповідних результатів навчання. З’ясовано, що ефективність підготовки здобувачів вищої освіти до проєктної діяльності забезпечується цілісною організацією освітнього процесу, спрямованого на формування мотиваційного, когнітивного та діяльнісного компонентів готовності. Акцентовано увагу на доцільності поєднання методичного й технологічного підходів у реалізації навчально-методичного забезпечення підготовки майбутніх соціальних працівників до проєктної діяльності.