ОСОБЛИВОСТІ СОЦІАЛЬНОЇ ДІАГНОСТИКИ В ДІЯЛЬНОСТІ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ У КРИЗОВИХ СИТУАЦІЯХ - Коломієць, Леся; Шульга, Галина (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
Стаття присвячена теоретичному аналізу особливостей соціальної діагностики у діяльності фахівців соціальних служб у кризових ситуаціях. Для досягнення мети проаналізовано поняття «криза» та «кризова ситуація»; окреслено сутність і функції соціальної діагностики в соціальній роботі; висвітлено її роль у виявленні потреб, ресурсів і ризиків клієнтів, методи застосування та прогнозування розвитку кризових станів для забезпечення ефективного професійного реагування фахівців соціальних служб