ОСОБИСТІСТЬ ЯК ДЖЕРЕЛО ТЕОРІЇ (РЕЦЕНЗІЯ НА КНИЖКУ ТЕТЯНИ СЕМИГІНОЇ ТА ОЛЬГИ СТОЛЯРИК «НОВЕ ОБЛИЧЧЯ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ: СУЧАСНІ ТЕОРІЇ ТА ПІДХОДИ») - Кравченко, Оксана (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
Книжка Тетяни Семигіної та Ольги Столярик «Нове обличчя соціальної роботи: сучасні теорії та підходи» (2025) може слугувати сучасним путівником для студентів, викладачів та практиків соціальної роботи, які прагнуть глибше зрозуміти розвиток теоретичної бази професії. Авторки послідовно висвітлюють еволюцію соціальної роботи – від класичних витоків до інноваційних концепцій – через призму персоналій, методологічної гнучкості та рефлексивного підходу. Особливу увагу приділено персоніфікації теорій, сучасним концепціям (імпаурмент, резилієнтність, травмоінформована практика, феміністична та екосоціальна соціальна робота), а також методологічним акцентам, які забезпечують критичне мислення та адаптивність у практиці. Книга поєднує академічну глибину з чутливістю до людської історії, надаючи читачеві не лише теоретичні знання, а й емоційне та професійне натхнення.