ТВОРЧА ІНІЦІАТИВА КЕРІВНИКА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ТА РОЗВИТОК ЙОГО СОЦІАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНОЇ ЗРІЛОСТІ - Почка, Каріна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
Учені розглядають творчість як властивість особистості, але не як певний набір її рис, а як прояв людини власної індивідуальності. Тому творчий процес є проявом цієї індивідуальності. Творчість виражається у взаємодії між людьми і завжди спрямована до іншої людини. Творчість – це показ її індивідуальності іншому. Розвиток індивідуально-творчих професійних здібностей особистості керівника передбачає не тільки запам’ятовування і механічне відтворення інформації, але й творче переосмислення, пошук нових значень, створення креативних інтерпретацій, формування власного ставлення до інформації, розуміння значення та ефективності певних шаблонів, теорій та методичних порад. Виховання творчої ініціативи і самостійності в управлінській роботі – це створення нового. Творча здібність керівника закладу освіти – пошук власних шляхів у тій або іншій галузі.