ГЕНДЕРНО СПРАВЕДЛИВЕ СЕРЕДОВИЩЕ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Кравченко, Оксана; Войтовська, Алла (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
Схарактеризовано теоретичні аспекти проблеми гендерної соціалізації студентської молоді з особливими освітніми потребами в умовах ЗВО. Розкрито сутність та особливості процесу гендерної соціалізації студентської молоді з особливими освітніми потребами в умовах ЗВО. Обґрунтувано соціально-педагогічні умови гендерної соціалізації студентської молоді з особливими освітніми потребами в умовах ЗВО. Визначено гендерне паспортування як метод соціальної діагностики. Теоретично обґрунтовано особливості формування гендерної компетентності майбутніх соціальних працівників у процесі професійної підготовки.