СТУДЕНТОЦЕНТРОВАНЕ НАВЧАННЯ В ПІДГОТОВЦІ ВИКЛАДАЧІВ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ: МІЖ УКРАЇНСЬКИМИ ТРАДИЦІЯМИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИМИ СТАНДАРТАМИ - Габелко, Олена; Окольнича, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
У статті проаналізовано результати досліджень серед викладачів щодо рівня використання інтерактивних ресурсів у навчальному процесі та окреслено перспективи розвитку студентоцентризму в Україні. Актуальність теми зумовлена викликами воєнного стану та впровадженням європейських стандартів освіти. Зростання цифровізації та поширення інтернет-технологій сприяють активнішому впровадженню електронних ресурсів у навчання. Розглянуто практичні аспекти поєднання студентоорієнтованого підходу з цифровими інструментами для забезпечення доступності освіти.