ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНЮВАННЯ ВІДТЕРМІНОВАНОГО ВПЛИВУ ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ ДО НАДАННЯ ПОСЛУГИ ДОГЛЯДУ ВДОМА - Сапіга, Світлана; Грамінський, Роман (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
Метою статті є розробка теоретичної моделі оцінювання відтермінованого впливу програм підготовки фізичних осіб до надання послуги догляду вдома та обґрунтувати методологічні засади такого оцінювання. У дослідженні застосовано методи аналізу й узагальнення наукових джерел, порівняння нормативно-правових актів, систематизації та структурно-логічного моделювання. Результатом стало визначення сутності поняття «оцінювання відтермінованого впливу», окреслення його критеріїв та показників ефективності, а також виявлення факторів, що впливають на збереження і застосування компетентностей у практичній діяльності.