КОГНІТИВНА ПАРАСОЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ УПРАВЛІНСЬКОГО АСПЕКТУ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ - Приймак, Олег; Широбокова, Ольга; Кирієнко, Максим (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
Мета статті – висвітлення потенціалу застосування когнітивної парасолі у дослідженні управлінського аспекту соціальної роботи. Методи її досягнення – когнітивний аналіз та синтез, індукції, дедукції, логічний, класифікації, наративний. Авторами охарактеризовано причини застосування, сутність, набір дисциплін у вершинах, дослідницькі тріади та принципи використання когнітивної парасолі. Доведено, що когнітивний підхід має достатній дослідницький потенціал як на методологічному, теоретичному, праксеологічному рівнях пізнання, так і на прикладах установи, громади, регіону та інституту держави.