РОЛЬ МОЛОДІЖНОГО ЦЕНТРУ У ФОРМУВАННІ СОЦІАЛЬНО-ЕМОЦІЙНИХ НАВИЧОК: ПРАКТИЧНІ КЕЙС - Гасанова, Лейла (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
Молодіжний центр в загальноосвітньому закладі відіграє ключову роль у формуванні соціально-емоційних навичок учнів. Він сприяє розвитку особистості через навчання, дозвілля, спорт, здоров’я та інші сфери. Також він підтримує соціальну взаємодію, емоційну грамотність та конфліктне врегулювання, що є важливими для адаптації в сучасному світі. Стаття розглядає створення молодіжного центру через програму «Шкільний громадський бюджет». Досліджено роль центру у розвитку соціально-емоційних навичок школярів. Участь учнів у процесі створення та голосування відображає їхній інтерес та відповідальність.