СІМЕЙНЕ ВИХОВАННЯ ТА СТРАТЕГІЇ ДЕРЖАВНОЇ СІМЕЙНОЇ ПОЛІТИКИ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНІ - Руденко, Тамара; Потіщук, Ольга (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
У статті аналізується сім’я як особливий світ, який створює оптимальні можливості для розвитку людської індивідуальності. Досліджується духовне, культурне виховання та соціальне формування особистості. Розглянуто сім’ю як важливий інститут соціалізації дитини, де формуються загальнолюдські цінності.Головними факторами, які впливають на успішний розвиток творчого потенціалу особистості є виховання та освіта. У досліджені розглянуто сутність та особливості державної сімейної політики. Визначено шляхи підвищення ефективності реалізації державної сімейної політики в Україні. Основні стратегії державної сімейної політики, що закріплені в державних програмах, законодавчих актах повинні сприяти захисту прав і свобод людини і громадянина, сприяти розвитку сім’ї, дітей та молоді в Україні.