ДОСВІД США ЩОДО РЕІНТЕГРАЦІЇ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ДО ЦИВІЛЬНОГО ЖИТТЯ - Костишин, Емілія; Грицанюк, Віта; Шевців, Юлія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2024)
У статті узагальнено досвід США щодо реінтеграції ветеранів до цивільного життя. З’ясовано, що основними напрямами реінтеграції військових до цивільного життя у США є: соціальна адаптація; психологічний супровід; професійна перекваліфікація; підтримка з житлом. Фахову підтримку військовослужбовцям на всіх рівнях, ветеранам війни та членам їх сімей надають військові соціальні працівники. Досліджено, що чинна система соціального добробуту для ветеранів функціонує окремо від соціальних програм для населення і носить системний характер.