ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Філімонова, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті висвітлено проблему патріотичного виховання дітей старшого дошкільного віку. Проаналізовано нормативно-правові документи з патріотичного виховання дітей старшого дошкільного віку. Розкрито поняття «патріотизм» і «патріотичне виховання». З’ясовано, що проблема виховання патріотизму є надзвичайно складною через свою інтегративну функцію і тому однаково значуща для всіх ступенів виховання, починаючи з дошкільного. Патріотичні почуття не виникають самі по собі, вони є результатом тривалого виховного впливу на людину.