РОЛЬ МУЗЕЇВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ В СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Федяєва, Валентина (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті розкрито роль музеїв закладів вищої освіти як самобутнього науково-освітнього простору в системі професійної підготовки. Автором висвітлено діяльність Музею історії Херсонського державного університету – структурного підрозділу, де проводяться навчальні заняття, дослідницькі проекти, засідання наукових шкіл, йде науковий пошук щодо дослідження нових невідомих сторінок, вивчення історії кожного факультету. З’ясовано, що музеї закладів освіти – це самобутній науково-освітній простір, що розширює можливості якісної професійної підготовки майбутніх фахівців із використанням сучасних інформаційних технологій