РОЗВИТОК МІЖОСОБИСТІСНОГО СПІЛКУВАННЯ В СИСТЕМІ SOFT SKILLS МОЛОДІ В УМОВАХ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Коляда, Наталія; Кравченко, Оксана; Левченко , Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті розкрито соціально-психологічні особливості розвитку міжособистісного спілкування в системі soft-skills молоді в умовах неформальної освіти. Узагальнено основні поняття наукового дослідження «міжособистісне спілкування», «soft skills», «соціалізація особистості», «неформальна освіта». Представлено основні форми неформальної освіти, які спрямовані на формування соціальних навичок (soft skills) молоді, навичок міжособистісного спілкування, розвиток обдарованості особистості. Розкрито досвід факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини щодо виявлення та формування у здобувачів вищої освіти навичок «soft skills» в умовах позанавчальної, позааудиторної роботи, професійного розвитку.