ЗБЕРЕЖЕННЯ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я МОЛОДІ В УМОВАХ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ - Пєша, Ірина; Андріученко, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
Статтю присвячено розгляду проблеми, що є наразі актуальною для України: підтримка психічного здоров’я молоді в умовах повномасштабної війни. Молоді люди отримують суттєві навантаження на своє психічне здоров’я у зв’язку з посиленою стресовою ситуацією, травматичними подіями, втратою близьких та загрозою власній безпеці. Збереження оптимального психічного здоров’я молоді в умовах війни потребує впровадження системи психологічної підтримки, психотерапевтичних методів та профілактичних заходів, а також проведення освітніх заходів щодо основ психічного здоров’я та психологічних стратегій самодопомоги. Психічне здоров’я молоді є однією із ключових складових відновлення та розбудови українського суспільства у повоєнний час.