РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРОБЛЕМАТИКИ ЯК ТЕНДЕНЦІЯ НАУКОВИХ ПОШУКІВ - Фольварочний, Ігор (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті досліджується актуальність соціально-педагогічної проблематики в сучасному суспільстві та тенденції її розвитку як напрямку наукових пошуків. Розглядається взаємозв’язок між соціальними та педагогічними аспектами досліджень, а також сучасні підходи до розв’язання соціально-педагогічних проблем. Стаття присвячена комплексному огляду сучасного стану соціальної роботи та соціальної освіти в Європі, США та Україні, порівнянню підходів і практик у цих галузях, визначенню проблем і можливостей, з якими вони стикаються, та обговоренню наслідків для майбутнього цих сфер. Методи дослідження включають огляд досліджень з соціальної роботи та соціальної освіти в Європі, США та Україні, аналіз даних з різних джерел та порівняльний підхід для порівняння різних підходів і практик соціальної роботи та соціальної освіти.