ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ В СИСТЕМІ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНСТВА - Коляда, Наталія; Коляда, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті розкрито роль дитячого будинку сімейного типу в системі соціального захисту прав дитинства. Авторами узагальнено теоретичні аспекти у сфері захисту дитинства та схарактеризовано практичний досвід державного та громадського сектору соціального захисту щодо створення сімейних форм виховання. Зокрема, дитячих будинків сімейного типу як альтернативної форми сімейного виховання, родинної соціалізації.