ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ В УКРАЇНІ: АНАЛІЗ НОРМАТИВНОПРАВОВОЇ БАЗ - Кравченко , Оксана; Войтовська, Алла (Соціальна робота та соціальна освіта, 2023)
У статті висвітлено розвиток гендерного законодавства. Метою є проаналізувати законодавчі засади, підгрунтя проблеми гендерної рівності. Охарактеризувано процес гендерного законодавства. Виокремлено проблеми практичної реалізації законодавства про гендерну рівність. Наголошено про важливість досягнення гендерної рівності яка має стати ознакою демократичності нашого суспільства. Перспективою для подальших досліджень є вивчення зарубіжного досвіду щодо гендерної освіти у ЗВО.