ОСНОВНІ КОНСТРУКТИ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ СПАДЩИНИ ПРОФЕСОРА Т. Д. ДЕМ’ЯНЮК - Ціпан, Тетяна (Соціальна робота та соціальна освіта, 2022)
Статтю присвячено аналізу науково-педагогічної спадщини Тамари Дмитрівни Дем’янюк – відомого українського педагога, фахівця з теорії і методики виховання, кандидата педагогічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України, відмінника освіти України, члена Комісії інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи в навчальних закладах України, Науково-методичної ради з питань освіти МОН України. Розкрито сутність розроблених нею теоретичних понять процесу виховання: виховання, виховна система, структура виховної системи, виховна діяльність.