ПІДГОТОВКА PHD ЗДОБУВАЧІВ ДО УПРАВЛІННЯ НАУКОВИМИ ПРОЄКТАМИ: З ДОСВІДУ РЕАЛІЗАЦІЇ ОНП «СОЦІАЛЬНА РОБОТА» - Кравченко , Оксана; Коляда , Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2021)
Статтю присвячено підготовці фахівців з оволодіння методологією проєктного менеджменту як важливої складової у ході реалізації освітніх програм. Аналіз проєктної діяльності факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини дає змогу зробити висновок, що активними учасниками з розробки та реалізації наукових проектів є здобувачі ступеня «доктор філософії» (третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти, освітньо-наукова програма «Соціальна робота»). Важливо зауважити, що ці проекти хоч і мають різнопланові форми реалізації (від соціокультурних практик до молодіжної політики), разом із тим відповідають вимогам міждисциплінарного підходу і мають соціальну спрямованість. Це відповідає як вітчизняним вимогам до підготовки докторів філософії, так і міжнародним стандартам та рекомендаціям щодо забезпечення якості програм підготовки докторів філософії із соціальної роботи.