САМОРОЗВИТОК МАЙБУТНІХ ДИПЛОМАТІВ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Балануца , Олександр (Соціальна робота та соціальна освіта, 2021)
У статті розглянуто проблему саморозвитку майбутнього дипломата у процесі професійної підготовки. З’ясовано, що чітке уявлення майбутнього дипломата про своє професійне майбутнє, уміння вибудовувати свій професійно-освітній простір на різних етапах професійного становлення та готовність реалізуватися у ньому фактично є діагностованим результатом саморозвитку особистості в період професійної підготовки. Саморозвиток майбутнього дипломата сприяє високому рівню самовдосконалення та самореалізації у майбутній професійній діяльності.