ГЕНДЕРНО ЧУТЛИВИЙ ПІДХІД ЯК ОСНОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ З ПРОФОРІЄНТАЦІЇ ТА ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЇ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ В НОВИХ СОЦІОКУЛЬТУРНИХ УМОВАХ - Кравченко , Антон; Какадій , Валентина; Нечитайло , Юлія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2021)
Статтю присвячено актуальним проблемам упровадження гендерно чутливого підходу у закладах загальної середньої, фахової передвищої та вищої освіти як основи забезпечення якості освітніх послуг із профорієнтації та професіоналізації особистості. Оприлюднено результати гендерного аудиту освітнього середовища різних ланок освіти. Показано гендерні стереотипи, які заважають професійному самовизначенню дівчат і хлопців. Розроблено практичні рекомендації щодо оптимізації просторово-організаційних умов закладів освіти та забезпечення освітніх послуг у процесі профорієнтації учнівства та студентства.