ДОСТУПНІСТЬ ЯК ВАЖЛИВА УМОВА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРАВ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ - Кочубей, Тетяна; Рябініна, Марина (Соціальна робота та соціальна освіта, 2020)
У статті розглянуто проблему доступності як важливу умову реалізації соціально-правового забезпечення людей з інвалідністю, проаналізовано ефективність державної соціальної політики щодо захисту прав людей з інвалідністю. Здійснено правову експертизу вітчизняних і зарубіжних нормативних документів, які гарантують людям з інвалідністю право на доступність. Проаналізовано актуальні проблеми правового забезпечення людей з інвалідністю, виявлено їх причини та запропоновано шляхи вдосконалення. Досліджено взаємозв’язок між забезпеченням прав людей з інвалідністю та питанням створення безбар’єрного середовища.