СОЦІАЛЬНА РОБОТА У СФЕРІ СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВИХ ВІДНОСИН - Албул, Ірина (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
Стаття присвячена питанню ефективності практичної соціальної роботи у сфері зайнятості та на ринку праці, розглянуто залежність соціальної безпеки у трудовому колективі від комфортних соціально-трудових відносин; представлено кваліфікаційні характеристики професій в галузі соціальної роботи, які відіграють суттєву роль у формуванні соціально-трудових відносин, визначено домінуючі функції працівників. Обґрунтовано, що активну роль у формуванні та корекції соціально-трудових відносин можуть відігравати спеціалізовані соціальні працівники, які обіймають певні посади.