Формування професійної компетентності майбутніх соціальних працівників в умовах діяльності студентського наукового товариства - Кокоша, Антоніна; Коляда, Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
У статті висвітлено результати експериментальної перевірки ефективності розробленого комплексу умов щодо формування професійної компетентності майбутніх соціальних працівників в умовах діяльності СНТ. Представлено детальний аналіз процесу експериментального дослідження з описом основних показників та їх порівняльну характеристику. Обґрунтовано відповідність основних показників компонентів та критеріїв професійної компетентності майбутніх соціальних працівників рівню їх сформованості в результаті експериментального впливу. Визначено, що наукових пошуків у контексті представленого дослідження потребують питання модернізації системи університетської освіти з підготовки майбутніх соціальних працівників на основі зарубіжного досвіду та посилення ролі наукової роботи, яка би сприяла формуванню професійної компетентності у процесі фахової підготовки.