Актуальні проблеми навчання та виховання осіб з особливими освітніми потребами - Таран, Альона (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
Статтю присвячено актуальним проблемам навчання та виховання осіб з особливими освітніми потребами. Висвітлено етапи зміни ставлення суспільства та держави до осіб з особливими освітніми потребами й становлення системи інклюзивної освіти. Обґрунтовано дефініції «медична», «нормалізація» та «соціальна» моделі порушень. Автором також розкрито сутність, переваги та недоліки сучасної інклюзивної освіти.