Соціальна інтеграція дитини з обмеженими можливостями як педагогічна проблема - Бойко, Ольга (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
У статті зосереджено увагу на соціально-педагогічній проблемі інтеграції дітей з обмеженими можливостями в масові загальноосвітні школи через призму сучасних поглядів. Проаналізовано переваги та недоліки інтеграційних процесів стосовно дітей з порушенням психофізичного розвитку в освітньому та соціальному аспектах. Зосереджено увагу на актуальних проблемах, чинних концепціях і відповідних завданнях на шляху освітньої інтеграції дітей з обмеженими можливостями, а також перспективах успішного запровадження її механізмів в Україні. Визначено можливості реалізації навчально-виховних компетенцій учнів в умовах інклюзивного навчання.