Розвиток інклюзивного туризму в Україні: соціальний аспект - Перфільєва, Майя; Войтовська, Алла (Соціальна робота та соціальна освіта, 2019)
У статті висвітлено важливість розвитку інклюзивного туризму в Україні. Розкрито реальний стан розвитку інклюзивного туризму в Україні, особливості сільського та водного туризму. Визначено принципи забезпечення комфортності для людей з інвалідністю, способи упровадження рекреаційних програм для осіб з інвалідністю. Проаналізовано діяльність благодійних організацій, які опікуються проблемами осіб з інвалідністю. Виокремлено проблеми інклюзивного туризму в Україні. Запропоновано рекомендації господарям осель щодо організації агротуризму в Україні для осіб з інвалідністю. Розкрито внесок Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в розвиток інклюзивного туризму.