ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ВАДИМА ЩЕРБАКІВСЬКОГО В ЕМІГРАЦІЇ (1922–1957) - Гавриленко , Тетяна; Демида, Євгенія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті проаналізовано педагогічну діяльність Вадима Щербаківського в еміграції. Мета дослідження полягає у з’ясуванні основних форм, змісту та значення його викладацької, організаційно-освітньої, наставницької й просвітницької праці. Для досягнення поставленої мети використано комплекс загальнонаукових і спеціально-історичних методів, зокрема історико-біографічний, проблемно-хронологічний, історико-порівняльний. Установлено, що вчений зробив вагомий внесок у збереження тяглості української вищої освіти, підготовку молодих науковців і розвиток українознавчих студій у діаспорі.