РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ЧЕРЕЗ ІНТЕРАКТИВНІ ТРЕНІНГИ - Ярощук, Маріанна; Терпелюк, Володимир; Тимош, Юлія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті досліджено розвиток соціальних компетентностей майбутніх соціальних працівників засобами інтерактивних тренінгів. Метою є обґрунтування їх ефективності та визначення напрямів впровадження в освітній процес. Для досягнення мети використано теоретичні методи: аналіз і узагальнення наукових джерел – для визначення сутності та структури соціальних компетентностей; систематизацію – для впорядкування методів і форм тренінгової роботи; порівняльний аналіз – для виявлення особливостей тренінгового підходу. У результаті обґрунтовано значення соціальних компетентностей у професійній діяльності, визначено переваги інтерактивних тренінгів та умови їх ефективності, узагальнено підходи до організації тренінгової роботи, а також запропоновано авторські напрями впровадження тренінгових технологій у підготовці соціальних працівників.