МЕТОДИ КРИЗОВОГО КОНСУЛЬТУВАННЯ ТА ОЦІНКА РИЗИКІВ У СОЦІАЛЬНІЙ РОБОТІ: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ОРІЄНТИРИ - Серьогіна, Наталія (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті проаналізовано сучасні методи кризового консультування та оцінки ризиків у соціальній роботі. Метою дослідження є з’ясування можливостей і меж кризових інтервенцій в умовах війни, цифровізації та зростання комплексних психосоціальних потреб. У роботі використано аналіз, синтез, порівняння, узагальнення та контент-аналіз міжнародних і українських наукових джерел. Показано, що результативна кризова допомога передбачає поєднання емоційної стабілізації, швидкого виявлення загроз, урахування воєнних стресорів, цифрового скринінгу, телемедичного супроводу та міжвідомчої маршрутизації. Обґрунтовано інтегровану модель підтримки, яка забезпечує безперервність допомоги та кращий доступ до соціальних, медичних, психіатричних і реабілітаційних сервісів.