СОЦІАЛЬНО-ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА - Тарасюк, Олег (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті на основі теоретичного аналізу проблеми узагальнено зміст соціально-правового захисту як основи соціальної інклюзії та складової професійної діяльності соціального працівника. Автором узагальнено перелік професійних завдань працівників, зайнятих у соціальній сфері (керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців і працівників установ та закладів сфери соціальних послуг, та ін.), що потребує ґрунтовної професійної підготовки фахівців у галузі соціальної роботи в системі формальної та неформальної освіти.