ІНТЕГРАЦІЯ МЕТОДІВ СОЦІАЛЬНОГО КОНСУЛЬТУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ПРОЄКТУВАННЯ У РОЗВИТКУ НОВИХ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ - Лящ, Оксана; Гребеньова, Валентина (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті розкрито теоретичні засади соціального консультування як технології виявлення потреб клієнтів та соціального проєктування як технології створення нових соціальних послуг. Запропонована авторська модель інтеграції соціального консультування та соціального проєктування відображає взаємозв’язок діагностики потреб, планування інтервенцій, впровадження послуг і їх оцінювання.