КАДРОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА: АНАЛІЗ ОСВІТНЬО-КАРʼЄРНОЇ КОМПОНЕНТИ - Столярук, Христина; Іванова , Олександра (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
Статтю присвячено аналізу освітньо-кар’єрної компоненти розвитку соціального підприємництва. Теоретично обґрунтовано значення спеціальної професійної підготовки для здійснення діяльності в рамках соціального підприємництва. Задля досягнення мети дослідження було проведено опитування здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент соціальної сфери» Київського національного економічного університету імені В. Гетьмана на предмет оцінювання їхніх карʼєрних проблем та траєкторій. Результати опитування, а також проведений аналіз ринку праці з метою оцінювання попиту на фахівців з менеджменту в соціальній сфері, дали можливість підтвердити поставлену у статті гіпотезу щодо важливості отримання досвіду роботи в соціальній сфері для подальшої діяльності в галузі соціального підприємництва.