ТРЕНІНГ ЯК ІНТЕРАКТИВНА ФОРМА РОБОТИ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ - Гевчук, Наталія; Мельник, Жанна; Мельник, Людмила (Соціальна робота та соціальна освіта, 2026)
У статті представлено аналіз різних підходів до визначення поняття «тренінг» та використання його у професійній підготовці фахівців соціальної сфери. Подано аналіз 3 тренінгових програм: тренінг формування вербальних навичок фахівця соціальної сфери, тренінг розвитку резильєнтності фахівця соціальної сфери, тренінг соціального лідерства соціального працівника, які забезпечують реалізацію освітнього компоненту Тренінгові студії за освітньо-професійною програмою «Соціальна робота та соціально-психологічне консультування», зі спеціальності І10 Соціальна робота та консультування галузі знань І Охорона здоров’я та соціальне забезпечення у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка. Охарактеризовано зміст кожної тренінгової програми, як інтерактивної форми роботи зі студентами.