МОЛОДІЖНА РОБОТА В СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЯК ЧИННИК РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОЇ УСПІШНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ - Нохріна, Ірина (Соціальна робота та соціальна освіта, 2025)
У статті обґрунтовано роль молодіжної роботи у формуванні соціальної успішності студентів закладів вищої освіти. Охарактеризовано основні форми молодіжної роботи: індивідуальну, групову та масову; проаналізовано європейський досвід дванадцяти країн щодо організації молодіжної діяльності у вищій освіті. Визначено вісім стратегічних напрямків формування соціальної успішності: створення інноваційних освітніх форматів, професійний розвиток координаторів, розбудова комунікаційної інфраструктури, професійна інтеграція з роботодавцями та грантова підтримка студентських ініціатив. Обґрунтовано необхідність трансформації університетів від надавачів освітніх послуг до інституцій цілісного особистісного розвитку студентів для забезпечення їх соціальної успішності.